Magyarországon gyártják a hibrid BMW ruháját

Pécsett készítik a BMW i8 karbonszálas kasztniját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német tulajdonú pécsi Honsa Kft. fogja gyártani a várhatóan jövőre piacra kerülő BMW i8 plug-in hibrid sportkocsi karbonszálas karosszériáját.

Kicsit magyar, kicsit a miénk is lesz a BMW i8. Az a konnektoros hibrid i8, amely várhatóan jövőre lép piacra elvileg 3 l/100 km alatti fogyasztással. A 350 LE összteljesítményű, zéró emisszióval, csakis elektromos hajtással 35 km-es hatótávúnak ígérkező sportkocsi magyarországi részgyártásáról négyéves előkészítést követően állapodott meg a BMW és a német tulajdonú Koller Group.
Hirdetés
A karbonszálas karosszériaelemeket a pécsi Honsa Kft. külön erre a célra építendő - 5000 négyzetméteres - üzemcsarnokában állítják majd elő. A gyártás 2014-es indulásáig a hírek szerint 70-80 embert vesznek fel ahhoz a jelenleg 350 dolgozót alkalmazó céghez, amely egyebek mellett Volkswagen-megrendelésre is készít autóalkatrészeket. Az i8 összeszerelése a németországi Lipcsében lesz az elektromos i3-assal együtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?