Már 2017-re kész lehet a Volkswagen Golf VIII

Volkswagen Golf VIII: a radikális új generáció már három év múlva bemutatkozhat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Űrautós részletekkel és nem öt, hanem már három év múlva bemutatkozhat a következő Volkswagen Golf.


A német Auto Motor und Sport információi szerint a múlt héten már általunk is beharangozott űr-Golf alig három év múlva kilökheti elődjét a nyeregből. Bármit előbb mondhatnánk az aktuális, hetes Volkswagen Golfra, mint hogy elavult lenne. 2012-ben mutatkozott be, a hatosnál sokkal menőbb formával, átdolgozott hajtáslánccal és vele bemutatkozott az MQB padlóváz, ami a teljes VW konszern modellstratégiáját meghatározza még évekre. Ezt a nyolcas Golf is továbbviszi, de még jobban rágyúrnak a tömegcsökkentésre - akár 55 kilóval is könnyebnek írták le belsős forrásokra hivatkozva.
Hirdetés
A nyolcas Golf természetesen új motort is kap, azt a háromhengerest, ami a frissített Polóban már megvehető. Ezen kívül a nemrég bemutatott Passat VIII nagy érintőképernyős infotainment rendszerét is elérhetővé teszi, ahogy a gyalogosfelismerős automata parkolórendszert is. A fogyasztáscsökkentés érdekében a vitorlázó üzemmód, a lendkerékbe épített energiarekuperációs rendszer és az elektromos turbófeltöltő is megjelenik majd a 2017-es Golfokon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?