Már tesztelik az új 3-as BMW-t

Közúton futja tesztkilométereit a következő generációs 3-as BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha csak 2018-ban várható az új 3-as sorozat érkezése, a tesztmodellek már álcát öltve róják a kilométereket a közutakon.

Két év múlva érkezik a bajorok új középkategóriás limuzinja, amellyel szokásos módon az Audi A4-et és a Mercedes-Benz C-osztályt kívánják megszorongatni. Az álcázott modell alapján még nem sokat lehet leszűrni a 3-as sorozatról, sőt ez a forma az elkövetkező időszakban akár még változhat is. A belsőt egyelőre homály fedi, hiszen a lesifotósoknak nem sikerült azt lencsevégre kapni. A hírek szerint minőségibb anyagokat fognak használni, ami rá is fér, mert a jelenleg futó 3-asban - konkurenseihez mérten - kissé fapadosnak éreztük az anyaghasználatot.
Hirdetés

A belső tér zajszigetelését is tovább kívánják csökkenteni. A műszaki adatokról egyelőre nem sokat tudni. Egy teljesen új platformot vetnek majd be, melynél az alumínium mellett szénszálas elemeket és nagy szilárdságú acélt is felhasználnak majd. Mindezeknek köszönhetően várhatóan némi tömegcsökkenésen esik majd át a hármas, azonban nem várható olyan mértékű fogyás, mint az 5-ös vagy 7-es sorozatnál.
A motorok várhatóan maradnak a szokásos négy- és hathengeresek, az alapváltozat vélhetően ugyanúgy háromhengeres lesz, ahogyan a tavalyi frissítés óta is az már a mostani 3-asban. Emellett plug-in hibrid és üzemanyagcellás kivitel is napvilágot láthat majd a hetedik generációs 3-as BMW-ből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?