Máris elpusztult egy új Ford GT

Félig kiégett egy Ford GT - alig 70 kilométerrel az órájában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A csúcsra járatott sportautóknál nem ritka a tűzkár, de általában a dugóban ácsorgás tesz be a motornak. Most egy új Ford GT semmisült meg, a motortérből csaptak fel lángok.


Egy kiélezett sportautónak gyilkos környezet tud lenni a városi dugózás, láttunk már jó párat abból az esetből, amikor a hűtést nem kapó motor túlforrósodik és az autó teljesen kiég. Ebben az esetben viszont nem ez volt a probléma, ugyanis ahogy a fotókon is látszik, leginkább külvárosi részen érte a végzet ezt a Ford GT-t. Tulajdonosa még időben ki tudott szállni és a tűzoltók is hamar kiérkeztek, ám a sportkocsi a fülkétől hátrafelé így is megsemmisült.
Hirdetés

A sztori érdekessége, hogy alig 70 kilométert ment csak az autó az átvétel óta, vagyis nagyjából az első próbakörön érte a végzet. A tűz okát egyelőre nem tudni, de ha konstrukciós hibáról van szó, hamar visszahívhatják az eddig átadott példányokat. Bár a legtöbb tulajdonos inkább elteszi az utókornak, hisz egy darabig amúgy sem adhatják el, azért pár kilométert vélhetően így is megtesznek vele, így a veszély fennállhat a többi példánynál is. Ahogy arról beszámoltunk, hazánkba is megérkezett az első, és vélhetően az egyetlen a hazai Fordon keresztül rendelt példány. A 656 lóerős V6-os turbómotorral szerelt sportkocsi szénszálas karosszériájának köszönhetően rendkívül könnyű, fix üléspozíciójának köszönhetően pedig a súlypontja is bármilyen sofőr mellett változatlan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?