Mégsem lett Furia a Toyota Corollából

Lepel nélkül az új Toyota Corolla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem sokkal az új Auris érkezése után megújult a továbbra is csak szedánt jelentő Corolla: a korábbinál sokkal pofásabb lett.

Még az év elején, a Detroiti Autószalonon mutatkozott be a Corolla Furia tanulmány, most pedig már kiszivárgott fotókon is látható a szedán. Az Auris színre lépése óta csakis négyajtósként létező Corolla a tavaly év végén megismert, idén már a hazai piacra is befutott Auris vonalait hordozza magán. Nem csak ahhoz képest, a Furia tanulmányhoz mérten is visszafogottabb vonalakat, kissé az egy számmal nagyobb Avensishez hasonló frontot tudhat magáénak.
Az Európa és Amerika számára azonos formában, egységesen Törökországban készülő Corolla nem a közelgő Genfi Autószalonon, hanem - mivel legfőbb piaca az Egyesült Államok lesz - kevéssel később a New Yorki Autószalonon mutatkozhat majd be, motorpalettáján - a hibrid kivételével - a Corollából megismert egységeket várhatjuk. Benzinesből 1,33 literes (99 LE) és 1,6-os (132 LE), dízelből 1.4 D-4D (90) és 2.0 D-4D (124 LE) szerepelhet, a váltók kivétel nélkül 6 fokozatúnak ígérkeznek, az 1,6-os benzines CVT automatát, a kisebbik dízel robotizált egységet is tartogat.
Hirdetés
A Corolla nem csak frontjával, méreteivel is az Avensisre hajaz majd, 4620 mm-es hossza csak 9 centiméterrel 1805 mm-es szélessége mindössze 0,5, 1425 mm-es magassága 5,5 cm-rel fog csupán elmaradni a középkategóriás Toyotáétól, 2700 mm-es tengelytávja pedig az Avensisével egyező. Utóbbi nagyobb motorjaival, jobb, sofőrsegédeket is kínáló ellátmányával hivatott majd a Corolla nyáron esedékes piacra lépése után hódítani, míg a Corolla jó árral, az alsó-közepes szedánok körében indul majd, azon szegmensben persze az élvonalba kíván majd besorolni, árát nem várhatjuk 4,5 millió forint alá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?