Miért kapott csak három csillagot a Suzuki Jimny?

Nagy az elvárás, a Jimny nem is tudott teljesen megfelelni az Euro NCAP-nál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét négy új modellt törtek össze az Euro NCAP-nél, köztük kettőnél nem meglepő az eredmény, ám a Ford Tourneo Connect és a Suzuki Jimny a vártnál lejjebb teljesített.


Ismét négy új modell vizsgázott az Euro NCAP töréstesztjén. A két nagyágyúban nem is kellett csalódnunk, hisz fejlett menetbiztonsági és vezetéstámogató rendszereik miatt az Audi A6 és a Volkswagen Touareg csak nyertes lehet. Utas és gyalogosvédelmi szempontból is remekelnek, vezetéstámogató rendszereik pedig a legfrissebbek és a fontosabbakat már alapfelszereltségként megkapják. Szemben a két másik tesztelt autóval.
Hirdetés
Az Euro NCAP legfrissebb törésteszt-eredményei
Euro NCAP 2017 eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBaleset-elkerülő rendszerek
Audi A65 csillag93%85%81%76%
Ford Tourneo Connect4 csillag92%79%65%75%
Suzuki Jimny3 csillag73%84%52%50%
Volkswagen Touareg5 csillag89%86%72%81%

A Ford Tourneo Connect teher és személyszállító kivitele az elmúlt hónapokban frissült, így a 2013-as modellt ideje volt újra összetörni. Az eredmény négy csillag, melyet leginkább a 65%-os gyalogosvédelem miatt kapott. A Suzuki Jimny felé nagy volt az érdeklődés, de a klasszikus alvázas felépítésű terepjáró nem teljesített jól. Legalábbis amit a számok mutatnak, ugyanis felnőtt utasvédelemre 73, gyermekvédelemre pedig 84%-os eredményt kapott, vagyis a jobbak között van. Gyalogosvédelemből viszont meglehetősen alul végzett, az 52%-ra számítani lehetett, ahogy a gyengén teljesítő vezetéstámogató rendszerek miatt kapott 50%-ra is, hisz alapáron gyenge ilyen tekintetben. A Jimny így csak három csillagot kapott, de ha utasvédelemi szempontokat veszünk figyelembe, akkor kimondottan jól teljesít.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?