Német alapokon érkezik az új olasz luxusterepjáró

Kiszivárgott képeken a Lamborghini terepjáró

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár terepjáróként emlegetjük, inkább a BMW X6-os kupé crossover vonásaira emlékeztet az Aventador fizimiskáját viselő sportos olasz gép.

Úgy tűnik, hamarosan tényleg valósággá válik, amitől már eddig is tartottunk: az 1986 és '93 között gyártott LM-002 után hamarosan ismét terepjáróval áll elő a Lamborghini. Az olasz Quattroruote magazin legfrissebb számában hozott le pár képet és néhány információt Sant’ Agata Bolognese büszkeségének legújabb termékéről.
Hirdetés
Szerencsére nincs sok hasonlóság az SUV-kategóriában tett első kísérletük és a mostani között: míg az LM-002 valóban hordozta a Diablo stíluselemeit, de valami elképesztően darabos, baltával faragott formában, addig az egyelőre névtelen újdonság inkább a kupészerű BMW X6-ra emlékeztet, részletei pedig a cég jelenlegi csúcsgépére, az Aventadorra utalnak. Áramvonalas, könnyű építésű, amit az alumínium vázra helyezett karbonszálas műanyag karosszéria-elemek garantálnak. Műszaki szempontból számos alkatrésze származik a Porsche Cayenne-ből, a várhatóan az idei Pekingi Autószalonon bemutatkozó típus motorterében a Gallardo 575 lóerős V10-esét helyezik el, de ezt még korai lenne véglegesnek tekinteni. Az előzetes találgatások szerint ugyanis hibridhajtást is tervez a Lamborghini: a valószínűleg V8-as benzines és kiegészítő villanymotorból álló hajtáslánctól várhatóan 700 lóerő körüli, azaz az Aventadorral egy szinten álló teljesítményre számíthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?