Ők azok, akiknek egy terelés nehéz feladvány az autópályán!

A terelések rengeteg veszélyforrást hordoznak magukban, ezt bizonyítja az MKIF legújabb videója is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közúti táblákat sosem dísznek teszik ki az illetékesek, ezért különösen fontos, hogy az autósok nyitott szemmel járjanak. Ha ez nem történik meg, akkor jönnek a repülő bóják, a forgalommal szembe felhajtó autók és a friss aszfaltba száguldó járművek.

Megáll az ész! Ezzel a felkiáltással posztolta legújabb videóját az MKIF a Facebookra, amely egyszerre megbotránkoztató és tanulságos. Fókuszban az autópályák és a terelések, néhány autós pedig jól láthatóan nehezen tudja értelmezni ezeket a "bonyolult" megoldásokat. A lezárt sávokban történő előzések még nem is nevezhetőek durva kihágásnak a többi eseményhez képest, de ezek is rendkívül veszélyesek. Az MKIF ugyanis kifejtette, hogy az útszakaszok azért vannak lezárva, mert ott bármikor dolgozhatnak emberek, így akik ezekben a sávokban előznek életveszélynek teszik ki az út karbantartóit.
Hirdetés
A videó legdurvább részlete viszont nem is előzési manőverhez köthető. Egy zöld - vélhetően Suzuki - annyira figyelmetlen volt, hogy már csak akkor vette észre a terelőbójákat amikor többet a levegőbe küldött. Egy másik autó pedig annak ellenére hajtott fel a sztrádára (a forgalommal szemben), hogy az útról hiányzott a kopófelület, ugyanis azt előzetesen felmarták. Ezután két sávon átgázolva kapcsolódott be a forgalomba, a mögötte tempóból érkező kamion legnagyobb örömére.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?