Peugeot SUV Kínából

Kínában készül a Peugeot legújabb szabadidőautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Április végén, Sanghajban mutatkozik be a Peugeot legújabb magas építésű modellje, melynek fejlesztése után gyártása is kínai lehet.


Későn, ráadásul nem is saját modellel indult el az egyre népszerűbb szabadidőautók között a Peugeot. A Mitsubishivel közösen fejlesztett és Japánban gyártott 4007 után két éve megérkezett a 3008 és április végén, a Sanghaji Autószalonon bemutatkozik újabb "duplanullás", ám egyelőre még név nélkül futó, az 508-asnál magasabb építésű, de az első képek alapján négyülésesnek ígérkező modelljük is. Mire a koncepció a márkakereskedőkhöz ér, nyilván ötülésessé józanodik, a ma még teljesen titkolt hajtáslánc akár a 3008-ból megismert dízel-hibrid rendszert is bevetheti, ám mivel a modell első sorban a kínai piacra, ráadásul a Peugeot helyi tervezőrészlegénél készül, az első verziók inkább hagyományos, belső égésű motorral várhatók. Az európai színre lépésre azonban minden bizonnyal befut majd a részint elektromos hajtású verzió is. A gyártásra kész új Peugeot SUV megjelenése ez évben aligha várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?