Pompás modellel ünnepli az XJ 50. évfordulóját a Jaguar

Részletgazdag kidolgozással, egyedi számozással ünnepel a Jaguar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fél évszázada van piacon a Jaguar legnagyobb modellje. Szép kerek szám, és az idén 9 éve futó jelenlegi sorozat megfelelően pompás egy kis ünneplésre.


Kerek évfordulót ünnepel a Jaguar, méghozzá legnagyobb modelljéét. Az XJ 1968-ban mutatkozott be a nagyközönségnek, idén tehát 50 éves a modell. Nem csupán egy megemlékezés a mostani, hiszen az XJ egészen mostanáig kínálatban van, természetesen több modellváltás után a jelenleg kapható XJ a nyolcadik generációs, ha a frissítést is vesszük, akkor pedig a kilencedik. A jelenlegi modell 2009-óta van piacon, és egyelőre nem hallani róla, hogy érkezne az újdonság, így jövőre ennek 10. évfordulóját is megünnepelhetjük.
Hirdetés

Az XJ modell 50. évfordulójára készültek egy pompás megemlékező modellel, ami az XJ50 nevet viseli. A lilás, kékes fényezés mellett, elérhető lesz fehérben, feketében és pirosban is, mindben közös az aprólékosan kivitelezett bőrkárpit, amit a hűtött üléseken lyuggatott formában, rombuszmintával varrtak. Az XJ50-et Európában egyetlen motorral, a 300 lóerős V6-os dízellel lehet majd megvenni, Amerikának jutnak a benzinesek, a V6-os kompresszoros 340 és a V8-as kompresszoros 470 lóerővel, nekik viszont csak a hosszított tengelytávú változat lesz elérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.05.01. at 15:45
    Permalink

    Szerencsére a Jag sokkal komolyabban veszi az évfordulókat mint 1-2 ilyen szpesöl edisön. Persze jó, hogy ez is kapható 🙂
    Amúgy az eddigi XJ-k között ez nem szerepel magasan a bakancslistámon.

Vélemény, hozzászólás?