Hirdetés

Porschék égtek porrá tüntetők miatt

Valószínűleg tüntetők gyújtogattak a hamburgi Porschénál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamburgban most elég nagy a felfordulás, a G20-csúcstalálkozó miatt nagyjából 100-ezer tüntető van a városban, akik néhány vadiúj Porschét is felgyújtottak.

A világ 19 országának és az Európai Unió gazdaságát tömörítő szervezet, a G20 a napokban tartja éves csúcstalálkozóját Hamburgban. Emiatt folyamatos tüntetések vannak a városban, jelentések szerint több mint 100 ezren bontják a rendet. Hogy miért gyújtották fel a hamburgi Porsche kereskedés parkolóját, egyelőre nem tudni, pontosabban az sem biztos, hogy tüntetők voltak, de az első vizsgálatok arra mutatnak, hogy csupán rongálás miatt gyújtott tüzet valaki a szállításra váró Porschék között.

Több 911, 718 és Macan is megsemmisült a Porsche hamburgi kereskedésének parkolójában, vélhetően gyújtogatás miatt

Hirdetés

Hajnali négy óra előtt tört ki a tűz a 911-es, 718-as és Macanok között, de a kiérkező 40 tűzoltó csak hajnali 6 órára tudta eloltani a lángokat. Víz helyett speciális habot használtak, hogy a még épen maradt autókban ne essen kár. Így is 10 autó teljesen kiégett, további kettőt pedig megnyaldostak a lángok. A Porsche kereskedés tulajdonosa és az előzetes becslések szerint a kár nagyjából 1 millió euró, tekintve, hogy sok autó megsemmisült, amik ráadásul már csak az átadásra vártak.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?