Publikusak az Év Autója 2012 díj esélyesei

Év Autója 2012: összeállt a jelöltlista

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Január 9-ig hét autóra szűkítik a listát, majd megkezdik a legjobbak összehasonlítását, és márciusban kihirdetik a végeredményt.


Lezárult az idei európai Car of the Year 2012 (COTY, Év Autója 2012) választás első fázisa: a 23 ország 59 újságírójából álló zsűri összeállította azt a listát, melyen a végső győzelemre is esélyes 35 különböző modell szerepel. Ahogy a korábbi évek során, az idei szavazáson is azok az autók vehettek részt, melyek már az idei év vége előtt öt vagy annál több európai piacon kaphatók, és éves szinten legalább ötezer példány eladásával lehet számolni. A zsűritagok ezután két szakaszban adják le szavazataikat, első körben kiválasztják a legjobb hét autót (ezeket 2012 január 9-én jelentik be), majd a második fordulóban ezek közül kiválasztják az év legjobbját. Ennek kihirdetése jövő év márciusában várható.

Változtattak a győztes kihirdetésének menetén: a COTY szervezőbizottsága megállapodott a Genfi Autószalon szervezőivel, hogy a győztes nevét a kiállítás első sajtónapját megelőző hétfőn, a Palexpo területén délután három órakor hozzák nyilvánosságra.
Tavaly az elektromos hajtású Nissan Leaf lett a zsűri kedvence. Alább felsoroljuk az elődöntő harmincöt résztvevőjét, ha van kedvük, kommentben írják meg nekünk, Önök szerint melyik autó lesz az idei győztes, még jobb, ha pár szóban meg is indokolják, hogy miért pont arra az autóra esett választásuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?