Range Rover és Jaguar hibrid? Hamarosan

Klasszikus britek is zöldülőfélben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Muszáj tartani a lépést, hát a JLR is bejelentette, hogy konnektoros hibrideken dolgozik. Először a Range Rover fog kizöldülni.

A JLR (Jaguar Land Rover) Párizsban bemutatta a negyedik generációs Range Rover luxusbatárt, s a "brit" terepjáróval kapcsolatban mi is megírtuk, hogy a közeljövőben hibrid verziója is várható. Az Autocar magazin értesülései szerint a hír igaz, s ezt az indiai kézben lévő csoport részéről Peter Richings erősítette meg.
"A legnagyobb potenciál a plug-in hibridekben van" - nyilatkozta a vállalat hibrid fejlesztéseit vezető mérnök. "Logikusan a Range Rover lesz az első ilyen autónk, hiszen vásárlórétege megengedheti magának az új technológia kifizetését, később aztán lefelé bővítjük a plug-in kínálatunkat."
Hirdetés
Plug-in hibridet egyébként tesztel már a JLR, méghozzá egy Jaguar XJ lemezei alatt. Az XJ_e PHV benzinmotorja "mindössze" 2,0 literes, de turbós, villanymotorja 94 lóerős, míg a táplálását biztosító 12,3 kWh-s lítium-ion akkumulátort 4 óra alatt lehet feltölteni az otthoni elektromos hálózatról. Kombinált fogyasztása 3,2 l/100 km, CO2-kibocsátása 75 g/km. Zéró emisszióval 40 km-t képes megtenni, 334 lóerős összteljesítménnyel és 8 fokozatú ZF automata váltóval 100 km/h-s tempóra 6,5 mp alatt gyorsul.
Állítólag nem pontosan ilyen lesz az először tehát a Range Roverben érkező hajtás, csak hasonló. Hogy mikor debütálhat a cégcsoport első hibridje? "Valamikor 2015 után, de még 2020 előtt".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?