RS kivitelt kaphat az Audi Q7

Eddig még sosem merészkedtek idáig az Audinál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Q7 palettáján a csúcsmodell szerepét jelenleg az SQ7 tölti be, ám hamarosan az RS Q7 átveheti a stafétát, mely verzió még sosem készült a testes Audiból.

A valaha volt legerősebb Q7 készülhet el, ha az Audi piacra dobja az RS kivitelt, ám a modell megjelenését még nem erősítette meg a gyártó. A jelenleg futó Audi Q7 második generációjának nyár elején végezte el a frissítését az Audi, a jelenlegi csúcsot képviselő SQ7 pedig egy hónapra rá öltötte magára új arcát, így az RS Q7 lehet az utolsó variáns, ami megjelenik a néhány év múlva búcsúzó típusból. Jelenleg ugyan még fotók se szivárogtak ki a modellről, ám egy virtuális designer már elképzelte, hogyan is nézhetne ki az izmos Q7.
Hirdetés
A virtuálisan megalkotott RS Q7 a többi RS modellhez idomulva fekete méhsejtmintás hűtőrácsot és ugyanilyen mintázatú ködlámpabetétet kapott, illetve a lökhárító alsó részén és a hűtőrács szegélyén karbont is találni. Az izmos Q7 alkotója a felsoroltakon felül még sötétített első fényszórókat is adna az RS Q7 vevőinek, de az A1 második generációján megjelent márkajelzés (jóval korábban az Audi Sport Quattro orrára kerültek ilyen nyílások) feletti három nyílás is átkerült az RS Q7-re. Ha megjelenik a típus, szinte biztosan az RS Q8-at is hajtó négyliteres V8-as kerülhet a Q7 elejébe nyolcfokozatú váltóval kiegészítve, a teljesítmény pedig közel hatszáz lóerő lehet, noha a blokk tudna többet is, de így megmaradna a tisztes távolság a jóval drágább Lamborghini Urus-tól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?