Szörnyen mutatós a Peugeot tankja

Peugeot 2008 DKR: dízelmotor középen, hajtás hátul

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megmutatta a Peugeot, milyen autóval fogja megnyerni a Dakar-ralit. A 2008 DKR tank dízelmotoros, hátsókerekes, bestiális.


Napokon belül Kínában, Pekingben állítja ki a Peugeot azt a 2008 DKR névre hallgató prototípust, ami a 2015-ös Dakar-versenyautó előfutára, s ami nyomokban 2008-as crossovert tartalmaz. Sztárok vezetik majd, s tudva, Loeb mesterrel mit művelt a Peugeot a Pikes Peaken, borítékolható a múltat figyelembe véve ráadásul kötelező siker.
Hirdetés


Úgy tudni, a tankszerű, bestiális, Mad Max-járgány középmotoros lesz, takarékos dízel, de nem ám 4x4-es, hanem hátsókerekes buggy. Az utcai verzió is kétkerék-meghajtású, az viszont elöl kapar. A tanulmányon hatalmas, 94 cm átmérőjű Michelin terepgumik figyelnek akkora rugóúttal, hogy nincs az az akadály, ami kifogna Sainzékon. Rövid tengelytáv, minimális túlnyúlások, orbitális terepszögek - ideális. Egyedül az izzást imitáló pirosan belsejű kipufogó nevezhető bazárinak, de kellően hatásvadász, miként az alábbi videó is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?