Tényleg lenyomta egy Tesla Model S Plaid a Bugatti Chiront?

A villanyautó kis híján legyorsulta azt az autót, ami papíron negyvenötször többet ér nála

A Bugatti Chiront talán senkinek sem kell bemutatni, jelenleg a világ egyik leggyorsabb autója a 439 km/órás végsebességével. Képes lehet akár csak megközelíteni ezt a legendás gépet az egyik leggyorsabb villanyautó?

A Bugatti sosem gondolkodott korlátok között, és a modern kori autóival rendszeresen az észszerűség határát feszegeti. Remek példa erre a Chiron Super Sport is, mely jelenleg a világ egyik leggyorsabb autójának számít a maga 439 km/órás végsebességével. Emellett mindössze 2,4 másodperc alatt tudja álló helyzetből a százas sprintet, köszönhető mindez a nyolcliteres, W16-os elrendezésű erőforrásnak, amely 1600 lóerős teljesítményre és 1600 newtonméteres nyomatékra képes.
Hirdetés
A Tesláról egészen más indokok mentén, de szintén elmondható, hogy szeretnek a megszokottól eltérően gondolkodni. A Model S Plaid elméletben még a Chironnál is gyorsabban éri el a százas tempót álló helyzetből - 1,98 másodperc alatt - viszont a végsebessége "csupán" 322 km/óra. A Carwow éppen ezért gyorsulási versenyen eresztette össze a két autót, az eredmény pedig önmagáért beszél, hiszen a Bugatti csak egyetlen versenyt veszített el. Hogy pontosan melyiket, az kiderül az alábbi videóból!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?