Tíz perc alatt kelt el az utolsó utáni 993-as Porsche

Nem csak felújított, lényegében utángyártott ez a 993-as Porsche, amiért egy vagyont fizettek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche 70. évfordulójára készült egy különleges 993-as, a felújítás nem a legjobb szó rá, mivel szinte újra legyártották, most el is adták, amihez alig kekllett 10 perc.


Különleges dolgokra képes a Porsche annak érdekében, hogy méltón megünnepelje 70. évfordulóját. A márka hazai képviselete Budapesten egy halom különféle Porsche modellből rajzolta ki a repülőről is szemmel látható 70-es számot, Lipcsében viszont ennél sokkal érdekesebb történt. Folytatták a 993-as Carrera gyártását, egész pontosan elkészült egy felújított 993-as Project Gold fedőnévvel, ami az utolsó legyártott 993-as után következő alvázszámot kapta.
Hirdetés

A karosszériát egy donor autótól vették, de hibátlan állapotúra állították vissza és a ma használt technológiával galvanizálták és fényezték Golden Yellow Metallic színűre. Új a teljes beltér, az összes kisebb alkatrész, állítólag 52 ezer új alkatrészt használtak fel eredeti raktárkészletről, vagy újra legyártott példányokból. Eközben a 3,6 literes hathengeres boxermotort is felújították, két nagyobb turbót is kapott, így a végeredmény 450 lóerő és 585 Nm nyomaték lett. Az autó az RM Shoteby's árverésén került kalapács alá, ahol alig 10 perc alatt 37 licit érkezett rá, a mindent vivő összeg pedig 2,7 millió euró lett, vagyis közel 900 millió forintot fizetett érte az új tulajdonos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?