Top10 luxusautók Pekingből

A 10 legértékesebb márka a luxusautók piacán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdemes odafigyelni a World Luxury Association értékeléseire a prémium márkák gyártóinak, mert a gazdagodó kínaiak egyre többet költenek luxustermékekre.


A World Luxury Association (WLA), azaz mondjuk Globális Luxus Szövetség (esetleg luxustermék-tanács), mely nonprofit szervezetként – nonprofit luxuscikk, kicsit fura – kutatja a luxuscikkek piacát, egy Pekingben tartott fényűző rendezvényen rántotta le a leplet arról, hogy 2012 elején mely luxusmárkák számítanak legmenőbbnek. A kozmetikai cikkek, yachtok, órák, ékszerek és egyebek nem tartoznak profilunkba, de az autók igen, így vessünk egy pillantást az általuk összegyűjtött tízes listára. Nem okoz túl nagy meglepetést, hogy a idén is a Rolls-Royce az első számú luxusautó-gyártó, ahogy a Bentley második és a Ferrari harmadik helyezéséhez sincs mit hozzáfűzni. A Lamborghini is joggal terpeszkedik a negyedik helyen, de az ötödik Maserati, különösen az őt követő márkákat tekintve talán kicsit feljebb áll, mint reálisan megérdemelné.
Hirdetés
World Luxury Association (WLA) - Top10 luxusautók
 1. Rolls-Royce
 2. Bentley
 3. Ferrari
 4. Lamborghini
 5. Maserati
 6. Aston Martin
 7. Bugatti
 8. Spyker
 9. Pagani
 10. Koenigsegg

Hatodik lett az Aston Martin, mögötte lohol az ennél talán jobb helyet érdemlő Bugatti, és csak a listán utolsó három helyére tudtak felkapaszkodni kisebb gyártók. Spyker, Pagani, Koenigsegg, ezekkel végződik a Top10: nem tudjuk, pontosan milyen szempontok alapján rendezték sorba a gyártókat, de véleményünk szerint Paganival vagy Koenigseggel azért sokkal menőbb érkezni, mint bármi mással a lista elején szereplő elcsépelt autók helyett. Elképzelhető, hogy a menőség mellett a cégek történetét is figyelembe vették. Ugyan az órák, hajók és repülők listájáról is találnánk pár, autóiparhoz köthető tételt, mégis a leginnovatívabb márkákat felvonultató Top 10-es lista vezetőjét kell még kiemelnünk: a Harley-Davidsont választották ezen a területen legjobbnak, s az itt hetedik helyet elcsípő Segway-nek is van némi köze a közlekedéshez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  Ha luxus akkor Rolls Royce, Bentley, Cadillack,
  ha sport akkor Bugatti,Koenigsegg, BMW M6 G power

  Miért van az hogy a luxuson nem a felszereltséget hanem az árat értitek?
  Egy milliárdosnak a luxust egy eredeti AC Cobra, vagy egy Rolls Royce jelenti?
  Szerintem a luxus a kényelemről szól…

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  A legértékesebb autó minden téren kétség kívül a[b] TESLA S Modell[/b]. A legmenőbb egy ilyennel érkezni. Ezzel a leggazdagabb felső rétegek is pontosan tisztában vannak. Azért nem szerepelhet a listában, mert még nem kapható, 2012 tavasz-nyárra ígérik az első példányok kigördülését.

  Ha a Tesla-t nem vesszük figyelembe, akkor a lista szerintem:

  1. Rolls Royce
  2. Bently
  3. Aston Martin
  4. Maserati
  5. Spyker
  6. Pagani
  7. Koenigsegg
  8. Bugatti
  9. Ferrari
  10. Lamborghini

  A meghökkentő az volt, hogy a Ferrari és a Lamborghini megelőzte az Aston Martint a listán. Azért az Aston Martin a Bently-vel egy sorban említhető csak sportosabb, fiatalosabb, kinézetre menőbb autókat gyártanak.

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  Szerintem az Aston Martin a 3. helyre való, a Ferrari és a Lamborhini tényleg nagyon elcsépelt márka, az 8. és 9. helyre tenném őket.

  A Paganiról és a Koenigsegg-ről jó volna fénykép, mert így sokan nem tudják, hogy is néznek ki ezek valójában. Régen hallottam róluk, de mára már én is elfelejtettem a vizuális megjelenésüket.

Vélemény, hozzászólás?