Túl a félmillión a kecskeméti Mercedes

Elkészült az ötszázezredik autó a kecskeméti Mercedes-Benz üzemben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jubileumot ünnepelt a kecskeméti Mercedes-Benz gyár, hiszen a napokban gördült le a félmilliomodik autó a hazai gyártósorról.


A kecskeméti Mercedes-Benz gyár 2012. március 29-én kezdte el a termelést, szűk négy év alatt pedig félmillió autó készült el az üzemben. Az ötszázezredik Kecskeméten gyártott autó, egy kozmoszfekete színű Mercedes-Benz CLA, ami magyar tulajdonoshoz kerül. "A kecskeméti Mercedes-Benz gyár a rastatti testvérgyárral együttműködve nagymértékben hozzájárul a kompakt gépjárművek szegmensének növekedéséhez." – nyilatkozta Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Cars termelésért és ellátási láncért felelős igazgatótanácsi tagja.
Hirdetés

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének 2016. január 1-jével kinevezett új elnöke hozzátette: "A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár sikeres csapatának és termékeinek köszönhetően a jövőben is rendkívül jó kilátásokkal rendelkezik. További fejlesztéseket tervezünk. Jelenleg is zajlik egy 15 millió eurós beruházásunk, melynek keretében új innovatív logisztikai koncepciót vezetünk be és bővítjük logisztikai csarnokunkat."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 08:12
  Permalink

  Arra ne legyenek büszkék, hogy minőségi összbenyomás terén a Cee’d magasan veri a Mercit és – tudom, hogy ez fáj Neked – de tartósabbnak is ígérkezik. A Kia mindig megbízhatóbb volt, csak a magyar ember olyan, hogy ha német emblémát lát, azonnal térdre rogy:) Remélem, nem élsz még mindig abban a hitben, hogy a CLA majd simán hozza pl. a zöldséges vagy a 190-es tartóssági szintjét…

  Ez a teszt pont arra volt jó, hogy felnyissa azok szemét, akik zsigerből rávágnák, hogy a Merci úgyis jobb, azt nem lehet überelni, az érinthetetlen…Tanulságos kis videó. Én is ezért vettem elő.

 • 2017.10.28. at 08:12
  Permalink

  7 éves hyundai i30-asom van. Hidd el, nem lötyög, nem zörög, nem nyikorog, nem csikorog nem lóg semmi 🙂

  És nem kopnak le a műanyag kárpitelemek, kapcsólok se. Se a feliratok a gombokról, stb. Nem színeződik el a magnó tekerentyűje, ahol hozzáér az ujjad, ilyesmi. Ez nagyon sok magasabb kategóriás autónál gond egyébként.

  Jó, mondjuk én vigyázok a cuccaimra 🙂 Kolompát Dezső ridegtartásban lehet gajra vágná pár év alatt 🙂

 • 2017.10.28. at 08:12
  Permalink

  Miért ne legyenek büszkék Kecskeméten? Megbízhatóbb a KIA? Ez a teszt nem deríti ki. Ez fából vaskarika, a KIánál is szörnyű nagyok az eltérések a lemez felső és alsó széleinek távolságánál. Na és hogy klattyognak a kapcsolók? Majd 6 -10 év múlva nézze meg, hogy a kapcsoló bajuszok a mercinél még lehet hogy kattannak a Kiánál pedig már lötyögnek-. Ez a teszt egyszerűen röhejes volt ilyen “komoly” de gyerekes emberkéktől.

Vélemény, hozzászólás?