Új márka vezeti a nagycsaládos autók eladását

Idén Dacia helyett Toyotát választottak legtöbbször a magyar nagycsaládok

Tovább pörög a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a 2,5 milliós állami pénzt a legtöbb támogatott vásárló a Toyotánál hagyta.

Hatalmas löketet adott a Dacia magyarországi eladásainak a 2019 második félévétől elérhető, legfeljebb 2,5 millió forintos/az autó vételárának 50%-át térítő, a nagycsaládosok számára elérhető szerzési támogatás. Míg eleinte ennyi pénzért fullextrás és/vagy előre fizetett karbantartással megtoldott Dacia Lodgy is elérhető volt, ma már sajnos nincs hétüléses modell 5 millió forint alatt, a támogatással együtt is csaknem 3 millió forintot kell kifizessenek, vagy hiteleztessenek a legalább három gyerekkel rendelkezők. Sokan első új autójukat vehették meg a támogatásnak köszönhetően, s a legtöbben roppant józanul választottak, a támogatással vásárolt modellek eladásait a tavalyi év végéig a legolcsóbb hétüléses modell által a Dacia vezette. Most, az idei év első negyedében azonban trendforduló történt, bár modellszinten továbbra is a Dacia Lodgy a nagycsaládosok kedvence, ha a márkákat nézzük, a több hétüléses modellt is kínáló Toyota átvette a vezetést.
Hirdetés
A Toyotánál kevéssé meglepő módon hibrid hétüléses modell is elérhető, tavaly ugyan kifutott a Prius+, ám idén piacra lépett a Highlander, melynek árairól itt, első próbájáról pedig itt írtunk. A hazai vevőknek persze sokkal fontosabb a Toyotánál legolcsóbb, s a Daciához mérten sem elérhetetlen Proace City Verso, továbbá ott a "nagy" Proace Verso, de még a Land Cruiser is. Miként arról Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolt, csak az idei első negyedévben több mint 2000 nagycsalád tudott autót vásárolni a támogatással. Az ehhez szükséges 5 milliárd forintot a költségvetés biztosította. A családoknak ezt a pénzt a vásárláshoz nem kell megelőlegezniük, sőt hitel esetén az önerőbe is beszámít. A támogatás 2019 júliusi kezdete óta összesen 22 ezer család vásárolhatott új autót, amihez 52 milliárd forint segítséget kaptak, a támogatás 20220 végéig biztosan igényelhető marad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?