Új motorokat kap a Porsche Cayman

A Porsche Caymannál is beköszönt a turbókorszak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábbi 2,7 és 3,4 literes szívó benzinesek eltűnnek, helyüket 2,0 és 2,5 litere turbós egységek veszik át a Porsche Cayman modellpalettáján.


Amikor a Porsche év elején leleplezte a frissített 718-as Boxstert, csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik a testvérmodell Cayman új változata. Nem kellett sokáig várni, lehullott a lepel az újdonságról.
Hirdetés

Elődjéhez képest a legnagyobb módosítás a motorháztető alatt rejlik, a korábbi szívómotorok helyére turbós blokkok kerülnek. A 2,7 literest 2,0 literes turbós, míg a 3.2-est 2.5-ös, szintén feltöltővel ellátott egység váltja. Előbbi a Caymanban 300 lóerőt, utóbbi a Cayman S-ben 350 lóerőt mozgósít, mellyel 4,5, valamint 4,0 másodperc alatt gyorsulhatunk 0-ról 100 km/órára.
A motorcserével természetesen nem merült ki a módosítások sora. Újrahangolták a felfüggesztést, finomítottak a kormány áttételen, továbbá méretesebb hátsó kerekek és nagyobb fékek kerültek a Cayman alá. Emellett a belsőt is frissítették. Amerikában novemberben kezdődik az új modellek értékesítése, nálunk csak jövőre várhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?