Új színekben az első bajor szuperbike

BMW S1000 RR frissítés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Változatlan teljesítménnyel, alulról jobban húzó motorral, sportosabbra hangolt futóművel érkezik az átszabott BMW S1000 RR kétkerekű.


2009-ben az addig főleg túra és enduro motorokat gyártó BMW mindenkit meglepett az S 1000 RR szuperbike piacra dobásával: bár a legjobb japán és olasz konkurensekkel szemben nem volt versenyképes, motorerő és technológia szempontjából a bajorok túlmutattak versenytársaikon. Ráadásul egészen kedvező áron kínálták, sokat el is adtak belőle. Most pedig felfrissítették a típust, de azért vigyáztak, hogy ne változtassanak túl sokat a nyerő csapaton.
Hirdetés
Az S 1000 RR csúcsteljesítménye továbbra is 193 lóerő, és csak annyira programozták át a motorelektronikát, hogy alacsony fordulatról kicsit jobban húzzon, a vezérlőelektronika új funkciója által a szuperbájkot a korábbi három helyett már négyféle, Rain, Sport, Race és Slick üzemmódokban lehet használni.
Ezzel szemben sokat dolgoztak a futóműveken. Elöl és hátul is megváltoztatták a geometriát, és a rugóutakat is módosították. Új a villa hídja, és az elektromos csomagot is átprogramozták.
Ezen kívül új színekkel gazdagodott a kínálat, az S 1000 RR immár vörös-fehér-fekete és feketemetál-kék dukkókkal is kapható. És a legfontosabb: mostantól az RR-logó is más formában tűnik fel a tankon!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?