Újabb kompakt SUV jön a Volkswagentől?

A Tiguan alá érkezhet az új Volkswagen SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A friss Volkswagen Golf alapjain már 2017-ben megjelenhet a Volkswagen újabb kompakt SUV típusa, amely állítólag a Genfi Autószalonon debütál.

2017 tavaszán még csak egy újabb, de már a gyártásra kész változaton alapuló tanulmányra számíthatunk Genfben, az őszi Frankfurti Autószalonra viszont várhatóan valóban a sorozatérett T-Roc érkezik, akár ugyanezen a néven. A vadonatúj SUV formáján is javarészt a 2014-es tanulmány vonalai köszönnek vissza, a kétrészes levehető tető helyett azonban hagyományos acéltetőt kap az újdonság.
Hirdetés
A Tiguannál kisebb „Golf SUV” valószínűleg a 4,178 méter hosszú T-Roc tanulmányhoz közeli méretekkel érkezik. Az utastérben is a Golfhoz nagyon hasonló műszerfal köszön majd vissza, már a feláras digitális műszerekkel és a mutogatós multimédiás rendszerrel. Az erőforrások ugyancsak golfosak, élen az új 1.5 TSI egységgel, valamint összkerékhajtással, sőt GTI, GTE és teljesen elektromos változat is készülhet a T-Rocból. Ha mindez igaz, akkor a Volkswagen alaposan a húrok közé csap, hiszen a régóta ismert Tiguan és Touareg SUV-k mellé nemrég érkezett a tengerentúlon a három üléssoros Atlas, valamint szintén jövőre ígérik a Polo SUV testvérét, aztán még jön a T-Roc is. Vagy ez utóbbi kettő ugyanaz lenne? Nem hiszem, de majd meglátjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?