Urban eTruck, a Mercedes-Benz elektromos teherautója

Hagyományos elektromos teherautót tesztel a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2020-ra ígéri elektromos teherautója sorozatgyártású változatát a Mercedes-Benz, amelyet jelenleg Urban eTruck néven fejleszt.

Mára már elfogadott tény, hogy a városok levegőjének szennyezésében nagyon komolyan ludasak a dízel haszonjárművek. Ezért van szükség egyre több elektromos buszra, amelyek töltésére különféle megoldásokat dolgoznak ki. A buszok mellett persze a teherszállítók is javában füstölnek, így a dízel kamionok kiváltására is többféle próbálkozás történik, akár áramszedős, vagy gázturbinás elektromos kamionok formájában. A városban dolgozó teherautók - például kukáskocsik - viszont a személyautóknál megismert akkumulátoros változatban is készülhetnek, a napi szinten megtett rövidebb távolságok miatt. Az áruterítők piacán például 2020-ban kíván megjelenni a Mercedes-Benz tisztán elektromos hajtású járművel.
Hirdetés
Áramszedő, gázturbina és minden egyéb kiegészítő nélküli elektromos meghajtású teherautó a Mercedes-Benz jelenleg Urban eTruck néven tesztelt, háromtengelyes prototípusa. A márka sorozatgyártású Antos típusára épülő újdonság középső tengelye hajtott, ide került a két kerékagyba épített villanymotor. Az első és a második tengely között, az alvázban, valamint a fülke alatt kapott helyet a lítiumion akkumulátorcsomag, amely 200 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé a 26 tonna össztömegű járműnek. Ezzel egészen biztosan sokféle területen olyan megoldást jelent majd az elektromos áruterítő, amely elegendő mai dízel társainak kiváltására. Ráadásul jóval gyorsabban, mint ahogy az a személyautók esetében zajlik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?