Utolsó fellángolás a jelenlegi G-osztálynak

Mercedes-AMG G63 és G65 Exclusive Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A G-osztály sosem megy ki a divatból, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a 2017-es Frankfurti Autószalonon is ott lesz, AMG formában.


Méltó módon szeretne elbúcsúzni 1990 óta szinte változatlan modelljétől a Mercedes-Benz és az AMG, ezért a német prémiummárka tuningrészlege a G63 és a G65 csúcsmodellek Exclusive Edition változatait is porondra viszi Frankfurtban. Hogy miért különlegesek? Előbbi nyolchengeres közel 50, utóbbi tizenkét hengeres és közel 88 millió forint átszámítva. A G65 csúcsváltozat tehát a legdrágább megvásárolható AMG modell jelenleg. Nála csak a még exkluzívabb G650 Landaulet és a hamarosan szintén Frankfurtban leleplezésre kerülő Project One hiperautó drágább, de ők már el is elfogytak.
Hirdetés

Ami igazán megkülönbözteti az Exclusive szériát, az az új matt ezüst fényezés, de egyébként új 21 colos felniket padkakerülőket és vörös biztonsági övet is kapnak a maffia kedvencei. Az utastérben megmaradt a bőrbe borított masszív puritánság, alapként kapják az AMG üléseket, a karbon betéteket és a kéttónusú belsőt. A legendás és továbbra is klasszikus terepjáró tulajdonságokkal rendelkező G-osztály valószínűleg jövőre köszön le, utódja már álcázva járja az utakat, így jó eséllyel a két exkluzív AMG-ben köszönthetjük az utolsó klasszikus G-wagen kiadásokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?