Vajon megeszi reggelire a Yaris GR-t a Civic Type R?

272 lóerő a 306 ellenében. Három henger a négy ellen. Ki a gyorsabb, a Yaris GR vagy a Civic Type R?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy is feltehetném a kérdést, hogy a több mint 130 kilogrammnyi előny és az összkerékhajtás elég-e a Yaris GR-nek, hogy legyűrje a Civic Type R-t?

Ausztráliában eresztették össze az új Toyota Yaris GR-t a Honda Civic Type R-rel. A Motor Magazine ráadásul a gyorsulás mellett a megállásra is kíváncsi volt, utóbbinál 100 km/h tempóról mérték az értéket. Először egyéni gyorsulásokat végeztek. A Yaris GR 5,2 másodperc alatt futotta a 0-100-at, negyed mérföldön pedig 13,3 másodperces időt ért el. Aztán következett a Civic Type R, amely jóval erősebb a Yarisnál, ugyanakkor nehezebb és csak elöl hajt. Álló helyzetből 100 km/h tempóra 6,1 másodpercre volt szüksége, míg negyedmérföldön 14,1 másodpercre, ami jól mutatja, hogy az erő még nem minden. Amikor fej-fej mellett gyorsultak, ugyanez történt, a Toyota legyűrte a Hondát, mind a három nekifutásra. A féktesztet pedig szintén a Yaris GR húzta be, de nézd meg a saját szemeddel is az alábbi videóban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?