Van, ahol már kapható az összkerekes Suzuki Swift

Már Angliában is rendelhető 4x4 hajtással az esztergomi Swift

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Suzuki a legújabb Swift számára is elérhetővé tette az összkerékhajtást, a faceliftes változat Németország és Svájc után Nagy-Britanniában is rendelhető 4x4-gyel.


A 4x4 hajtás az ötajtós 1,2 literes benzines motorhoz érhető el kézi sebességváltóval és csúcs, illetve eggyel csúcs alatti felszereltséggel (Nagy-Britanniában SZ3 és SZ4 elnevezéssel illetik). A 4x4-es feliraton és a 25 milliméterrel megemelt szabad hasmagasságon túl nem különbözik az összkerekes Swift (SZ3 felszereltséggel) egy normál ötajtóstól. Az SZ4 felszereltség többet ad, offroados jelleggel ruházza fel a kisautót, ahogy a francia és német versenytársak is teszik. A faceliftes kocsi masszívabb külső jegyeket, LED-es nappali fényt, tükrökbe épített irányjelzőket, a kerékjárati ívek és a küszöbök fekete műanyag védőborítást kaptak.
Hirdetés

Az összkerékhajtás elve nem változott, állandó és automatikus, a hátsó tengelyre akkor küldi a nyomatékot a viszkokuplungon keresztül, amikor arra ott szükség van. A kocsi amúgy is jó kanyartulajdonságait tovább fokozza a 4x4, de a legnagyobb szolgálatot kétségkívül télen teszi majd. A minden kerekét hajtó Swift 65 kilogrammal nehezebb az elsőkerekes változatnál, ami így csak 10 gramm/kilométerrel növeli a szén-dioxid-kibocsátást 126 gramm/kilométerre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?