Vennél Porschét Ferrari kereskedésből? Nézd meg ezt!

Hihetetlen szerény futással eladó egy szép darab az utolsó léghűtéses Porsche 911-esből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyakorlatilag még bejáratós ez a 911-es Porsche - csoda, hogy 400 ezer dollárt kérnek érte? Az utolsó léghűtéses Turbo már gyűjtői darab.


1754 kilométer, azaz 1090 mérföld - ennyit futott ez az 1997-es Porsche 911 Turbo. Az autót San Francisco városának hivatalos Ferrari kereskedése árulja, így egy kicsit furán hat, de az ajánlat korrekt. Ez a késői, 1997-es 911 Turbo annak a 993-as szériának a tagja, ami csak egy lett volna a sorból, de utólag nagy jelentőséget kapott és felértékelődött. Ő volt ugyanis az utolsó, ami még nem vízhűtéses, hanem csak a menetszél fújja. A Turbót értékelik a legtöbbre a rajongók és nemcsak ők, hanem a piac is. Ez a példány még csak 18. évét tapossa, 1997-es, de már bőven túl van a használt Porsche státuszon, hívhatnánk youngtimernek, de az még jobban leírja, hogy gyűjtői darab. 286 forintos dollárral számolva az ára sem kutya, 400 ezer USD, azaz 114 400 000 magyar forint.
Hirdetés


Ma egy újabb és gyakoribb, a mindennapokban jobban használható, már vizes, akár 2000 utáni, jobb 996-os kijön 6,5 millióból használtan. Ez mutatja talán a legjobban, hogy ment fel az eredetileg 112 ezer dolláros ára. Egytulajos, igazolt, dokumentált előélettel, minden gyári matricával, ahogy kell. A gumik is az eredetiek, még stuttgarti levegő van bennük. Azt mondjuk nem tudni, hogy került az olasz márka kereskedésébe. Lehet, hogy gazdája ennyi év gondos megőrzés után beszámíttatta valami piros, ágaskodó lovas kocsi árába.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?