Veszik mint a cukrot a Porsche Taycant, ami most frissült is

Megnövelték a villany Porsche hatótávolságát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Taycan és a Taycan Cross Turismo is frissült. A műszaki fejlesztéseknek köszönhetően az elektromos sportautó hétköznapi hatótávja megnövekedett.

Nem az autó karosszériáján kell keresni a változásokat, hiszen a Taycan műszaki tartalma változott. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy növekedett a hatótáv. Az összkerékhajtású változatoknál a Normal és a Range üzemmódokban, részterhelésen az első elektromotor szinte teljesen lekapcsolódik és nem vesz részt a hajtásban. Mindemellett egyik tengely sem fogyaszt energiát, amikor az autó vitorlázik vagy egyhelyben áll. Ez a fajta elektromos szabadonfutó funkció tovább csökkenti a veszteségeket, de a motorok szükség esetén milliszekundumokon belül újra beszállnak a hajtásba. Viszont a friss technikájú Taycant nem homologizálták külön, így nem születtek új WLTP hatótávolsági értékek, és a gyár részéről sem érkezett pontos adat arról, hogy mennyivel is nőtt a hatótáv. A hőmenedzsment, valamint a töltési funkciók is fejlődtek. A Turbo Charging Planner révén a nagyfeszültségű akkumulátor a továbbiakban a korábbihoz képest magasabb hőmérsékletet is elérhet. Mindez azt jelenti, hogy hamarabb elérhető és gyorsabban is megy a gyorstöltés. Emellett az elektromos alkatrészekben töltés során keletkező veszteséghőt nagyobb mértékben használja fel a rendszer az akkumulátor hőszabályozására.
Hirdetés
Az új Remote Park Assist opciónak köszönhetően elérhetővé vált az okostelefonról vezérelt parkolási manőverezés, azaz a beparkolás és a parkolóhelyről való kiállás, úgy, hogy a vezetőnek nem kell a kormány mögött ülnie. Ez az automatikus irányítási funkció mind párhuzamos, mind merőleges parkolások, továbbá garázsok esetén is elérhető. Az asszisztens az ultrahangos érzékelők, valamint kamerák használatával működik, amennyiben elegendő hely áll rendelkezésre, a vezető elindíthatja a parkolás folyamatát a Porsche Connect alkalmazásban és kiszállhat az autóból. A vezető folyamatosan felügyeli a parkolási folyamatot azzal, hogy megnyomja és nyomva tartja a gombot az alkalmazás okostelefonos kezelőfelületén. Amint a vezető felengedi a gombot, a Taycan azonnal megállítja a parkolási manővert. Továbbá megkapja a Taycan a Porsche Communication Management (PCM) hatodik generációját. Most már az Android Auto is beépült a PCM rendszerébe, emellett továbbra is elérhető az Apple CarPlay. Emellett a Voice Pilot hangasszisztens ezentúl még hatékonyabban képes megérteni a hétköznapi nyelven intézett hangparancsokat. A műholdas navigációs rendszer is gyorsabban képes útvonalat számítani, valamint sokkal érthetőbben jeleníti meg az ezzel kapcsolatos információkat is. Az elrendezés és az operációs rendszer is tovább finomodott: most már öt menüpont áll rendelkezésre a korábbi hárommal szemben a központi kijelző bal oldalán, továbbá az ikonok egyéni ízlés szerint rendezhetők.
Hirdetés
Végül új színeket is kikevertek az autóhoz, méghozzá a ’90-es évek élénk árnyalataihoz nyúltak vissza, olyan klasszikusokhoz, mint például a 964-es generációé. De a szériában elérhető 17 szín mellett még 65 további árnyalatból enged választani a Porsche. Ezek között szerepel a holdfénykék metál, a méregzöld, a Rubystar, a riviéra kék és a viola metál, amelyek szorosan kapcsolódnak a márka történelméhez. Továbbá a Paint to Sample Plus opció teljes szabadságot nyújt a vásárlóknak a színválasztás folyamatában, lehetővé téve, hogy kedvenc tárgyaik színéhez igazodó Taycan mellett döntsenek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?