Videón a körforgalmi drift, amiért 15 hónapos eltiltás járt!

A rendőröknek nem tetszett a műsor, kivonták a forgalomból a driftelő Lexus sofőrjét

A versenypályán is megállta volna a helyét, ahogy az öreg Lexus IS 300-zal kilinccsel előre csapatták Angliában, ám mivel mindezt egy körforgalomban játszotta a sofőr, pontszámok helyett eltiltást kapott az egyenruhásoktól a felvételek alapján.

Nem kell túl sok kommentárt fűzni az alábbi videóhoz, aligha lehet ennél jobban szemléltetni a felelőtlenség, illetve a közúti veszélyeztetés fogalmait. Szerencsére nem Magyarországon készült a felvétel, hanem az Egyesült Királyságban, ám a képsorokon látható események a világ bármely pontján komoly szabálysértésnek minősülnek. Ezt az a 26 éves swindoni sofőr testközelből is megtapasztalhatta, akit fényes nappal videóztak le egy körforgalomban körbe-körbe driftelni. Jól látszik, hogy legalább két teljes kört megtett a körforgalomban, majd abból kilinccsel előre kihajtva hirtelen visszafordult, lényegében körbekörzőzve a bejáratánál található járdaszigetet, végül menetiránnyal szembe behajtva zárta a formációt.
Hirdetés
Bár a helyszínen nem voltak egyenruhások, a közelben több járókelő is tartózkodott, akik közül az egyik előkapta a telefonját és videózni kezdett. Ezt a felvételt láthatjátok alább ti is, ugyanezt nézték végig a település rendőrei is, akik rövidesen beazonosították és elfogták a felelőtlen sofőrt. Az idén május 7-én történt incidens ügye a napokban zárult le, a jogi útra terelt konfliktus tárgyalásán 15 hónapnyi eltiltást kapott a műsorért a Lexus sofőrje, amely után szigorított vizsgát kell tennie, hogy visszaszerezhesse a jogosítványát. Emellett 200 órányi fizetetlen közmunkára és nagyjából 70 ezer forintnak megfelelő összeg megfizetésére is kötelezték. Tagadhatatlan, hogy igen látványos gumiégetést produkált autójával, ahogy az is egyértelmű, hogy végig tökéletes kontrollban tartotta a járművét, ám az ilyesmi akkor is inkább a versenypályára való, minthogy fényes nappal, a nyílt utcán, védtelen járókelőkkel körülvéve feszegessük a határokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?