Visszatér a Honda NSX? Tokióban kiderül!

Honda újdonságok Tokióban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hibridhajtású limuzinnal, elektromos konzervdoboz autóval és könnyű építésű elektromos hajtású sportkocsival jelentkeznek hazai kiállításukon a hondások.


Small Sports EV Concept néven mutat be középmotoros sportkocsit a Honda Tokióban. Egyelőre nem adtak ki túl sok információt a targatetős autóról, annyit azonban elárultak, hogy bár megjelenését tekintve a legendás NSX-re emlékeztet a Porsche Boxster méretű sportautó, de a lóerők hajszolása helyett inkább a jó teljesítmény/tömeg arány kialakítása volt a cél. Szórakoztató vezetési élmény várható környezetkímélő, takarékos üzemeltethetőség mellett.
Hirdetés

A Honda másik kiállítási tárgya a méretileg a Civic és az Accord közé beilleszkedő, plug-in hibrid AC-X, nevével talán épp az Accord-Civic keresztezésére utaló limuzin. Pár hónappal ezelőtt jelentették be, hogy 2012-ben, limitált darabszámban piacra dobnak egy ilyen autót Japánban, Kínában és az USA-ban, úgyhogy az AC-X ezen modell előfutárának tekinthető. A tanulmány városi és hosszú távú közlekedésre egyaránt alkalmas, kényelmes, és többféle vezetési módot kínál, terelgethetjük takarékosan, de lesz benne sportosabb üzemmód is.

Végezetül pedig a (a Nissan és a Suzuki mellett) Honda is bemutatja a maga 1+2 üléses városjáróját. A Micro Commuter Concept különlegessége, hogy jár hozzá a Honda Motor Compo összehajtható elektromos kerékpár, melynek leszerelhető akkumulátorával sokféle elektromos eszközt lehet táplálni, ha szükséges. A Honda újdonságairól a bemutatókat követően részletesebben is beszámolunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?