Vontatásra is képes hibrid crossovert hoz a Kia

Álcázva látták a Kia új hibrid crossoverét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem hétköznapi módon kapták le a dél-koreaiak új crossoverét, a Kia Nirót. Már hajtásláncának adatai is ismertek.


Álcázva és egy fehér Picantót vontatva fotózták le a Kia legújabb crossoverét, amit méretben a Soul és a Sportage crossoverek közé pozicionálnak, és ami nagy valószínűséggel hibrid hajtással fog érkezni. Első ránézésre úgy néz ki, mint egy Volkswagen Golf Sportsvan ellenfél. Alapjait a ráncfelvarrott cee’d adja, azonban ez a modell voltaképp a 2013-ban, Frankfurtban bemutatott Niro koncepció sorozatgyártásra szánt változata.
Erőforrásáról már többet tudunk, hiszen a Hyundai, Prius-ellenfélnek szánt modelljéből ismert. A speciálisan kifejlesztett Atkinson ciklusú, 1,6 literes benzines szívómotor egy elektromos motorral kiegészítve dolgozik. Együtt 105 lóerőre és 147 Nm-re képesek, és a Hyundai elmondása szerint a termikus hatásfok, a Priuséval megegyező: 40%.
Hirdetés

A Kia terveiben szerepel, hogy a zárt rendszerű hibrid mellett konnektorból tölthető plug-in változat is készüljön a Niroból. Ugyan még korai erről beszélni, de később akár teljesen elektromossá is alakulhat. A Hyundai nagy valószínűséggel Ioniq névre hallgató modelljét már 2016 januárjában láthatjuk majd a Detroiti Autószalonon, míg a Kia Niro debütálása teljes pompájában két hónappal később, Genfben várható. Előtte azonban egy online leleplezés is sanszos, talán még az év vége előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 11:16
    Permalink

    Ideális autó lenne Robert de Nirónak:)

    Érdekes, mennyire más utat választott design terén a Hyundai az Ioniq-kal és a Kia a Niróval. Nagyon ügyelnek arra, hogy élesen elkülönüljenek az egyes modellek. Prius-verő nem lesz egyik sem, az borítékolható, de bizonyos jellemzőit tekintve túlszárnyalhatják a Priust, gondolok itt pl. a zajkomfortra, kényelemre, beltéri igényességre.

Vélemény, hozzászólás?