V6-os nélkül, megújult külsővel hódítana az új Toyota Camry

Bemutatkozott a kilencedik generációs Toyota Camry, immár összkerékhajtással is rendelhető

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európában visszatérése óta csak 2,5 literes hibridként kapható a Camry, az új generációnál viszont már végleg elhagyták a V6-os erőforrást, de ezt minden bizonnyal kevesen fogják bánni.

A SUV-ok uralta világban egyre nehezebb fennmaradni szedánokkal, azonban a Toyota azoknak sem engedi el a kezét, akiket egyelőre nem bolondított meg a szabadidő-járművek piaca. A Camry immár kilencedik generációjához érkezett, az elődhöz képest némileg átdolgozott külsővel, de azért a lényeg ugyanaz maradt. A leglátványosabb változás az elején figyelhető meg, valamivel zártabb a hűtőmaszk, persze nem véletlenül, hiszen mostantól csak hibridként elérhető a Camry.
Hirdetés
Az utastérben már lényegesebb változások történtek. Az analóg óracsoport helyére digitális műszeregység került, a multimédiás kijelző pedig a műszerfal tetejére vándorolt - előbbi lehet akár 12,3 colos, csakúgy mint a középső képernyő, ezeket pedig bizonyos felszereltségi szinteken akár 10 colos HUD-dal is ki lehet egészíteni. A legfontosabb módosítások viszont a motortérben történtek. Néhány régióban még V6-os erőforrással is értékesítették, ám a kilencedik generáció már csak és kizárólag hibridként rendelhető. Természetesen a legújabb, ötödik generációs rendszer került a szedánba, amelynek szívét egy 2,5 literes, négyhengeres erőforrás adja két, míg az összkerékhajtású modellben három villanymotorral kiegészülve. Ez 232 lóerős teljesítményt kínál, míg az elsőkerék-hajtású valamivel gyengébb, 225 lovas. Pontos árazás egyelőre nincs, a Camry a tervek szerint 2024 tavaszán kerülhet a kereskedésekbe.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?