Autobahn-élmény az egyliteres, 25 éves Polóban? Lehetséges!

Jól meghajtották a kis Volkswagent a német autópályán, mutatjuk!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autókínzásra is tankönyvi példa lehetne, ahogy egy, a hazai utcaképből szabadult, alapmotoros Polónak tiporják, hátha eléri a végsebességét a német autópályán. 145 km/h a cél, de a rövid váltó az 1 literes motorral meglepő végeredményt produkál.

Ezt az autót - itthoni gyakorisága miatt - valószínűleg senkinek sem kell különösebben bemutatni, legfeljebb az alumínumblokkos, egyliteres alapmotort, ami még hazánkban is kuriózumnak számított: az 1,4 literes benzines még erre, Kelet felé is jóval gyakoribb. Ennek ellenére a TopSpeedGermany csapata talált egyet Németországban, így gyorsan fel is zavarták az autópályára egy "rövid" végsebesség-tesztre. Az idézőjel igenis szükséges, az autónak ugyanis a 0-100-as sprinthez is több, mint 20 másodpercre van szüksége a gyári adatok alapján.
Hirdetés
Amikor a sofőrnek első alkalommal kellett elvennie a gázt az előtte előző furgon miatt, szinte már szomorú voltam, úgy szurkoltam a kis egyliteresnek, hátha kibír még egy kicsit, de végül így is kiemelkedően teljesített, főleg ahhoz képest, hogy újkorában sem kellett volna többet tudnia 145 kilométeres óránkénti sebességnél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?