Szerény kereslet, gyér kínálat a használtautó piacon

Nehéz helyzetben a használtautó piac

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevés fiatal autó, szerény fizetőképes kereslet jellemzi a kereskedők számára egyre több nehézséget tartogató használtautó piacot.

Egyre több forrásból hallható, hogy nincs elég jó minőségű használtautó a piacon. Ezt társoldalunk, a használtautó.hu[/url] is megerősítette. Főként a legkeresettebb, 1-3 éves modellek hiányoznak, hiszen pont az elmúlt 3-4 évben zuhant össze a hazai autópiac. A (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének számai alapján) 2005-ben még a 200 000-es számot közelítő hazai eladások tavaly már a 60 000 példányt is alig érték el. A helyzet továbbra sem javul, a kereskedők idén sem tudtak több vevőt becsábítani, október végéig 50 ezer autót sem adtak el, a teljes éves eladás pedig a 60 000-et biztosan nem üti majd meg, de az is lehet, hogy még az 55 ezres példányszám sem lesz meg.
Mindennek egyértelmű következménye a kínálat hiánya, ami nem csak a vásárlóknak, a kereskedőknek is rossz. A használtautó.hu oldalon hirdetett autóknak példaképp mindössze 10 százaléka 2 évnél fiatalabb. A meglévő példányokat könnyű eladni, a vevők szinte vadásznak az 5 év alatti korosztályra. A dílereknek maradnak az idősebb példányok. Mivel a bankok egyre kevésbé (vagy csak megfizethetetlen kondíciókkal, nehezen teljesíthető feltételekkel) adnak készletfinanszírozást a korábban nagy készlettel dolgozó kereskedők is minimális, 5-10 példányos, készpénzre megvásárolható, idősebb autókból álló készletek fenntartására képesek. A korábbiaknál is szerényebb árakat tudnak csak ajánlani az autókért, ezért a nagyobb lett az autójukat saját maguk eladók aránya. Ezért a vásárlóknak még inkább érdemes körülnézniük az ország legnagyobb kínálatát nyújtó használtautó.hu[/url] oldalain.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?