Már Európában is gyártják a legújabb Toyota hibrideket!

A Toyota új, erősebb és takarékosabb hibrid rendszere már a mi kontinensünkön is készül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lengyelországban és az Egyesült Királyságban is megkezdődik a Toyota legújabb, ötödik generációs hibridrendszerének a gyártása a Törökországban készülő új Corollához. Mutatjuk a részleteket!

A vadonatúj Toyota Corolla Cross-ban mutatkozott be, majd a nemsokára a márkakereskedésekbe is megérkező, három karosszériaváltozatban elérhető, frissített Toyota Corolla is megkapta, most pedig már Európában is megkezdődik a gyártása a világ legfejlettebb, ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtásának, amely egyszerre javítja a járművek teljesítményét és csökkenti széndioxid-kibocsátásukat. A Corolla Cross menetpróbáját ide kattintva olvashatod, a frissített Corolla menetpróbáját ezen a linken éred el, ha pedig a Toyota új, ötödik generációs hibrid rendszere érdekel, arról részletesen ebben a cikkünkben számoltunk be.
Hirdetés
A Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) és a Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) összesen 77,5 millió euró értékben ruházott be hét gyártósor korszerűsítésére, hogy alkalmassá tegye őket a világ legfejlettebb hibrid hajtásának gyártására a Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) üzemeiben készülő megújult Corollához. Főként a lengyelországi üzem fejlesztése az érdekes: ide csoportosult ugyanis a fent említett összegből 77 millió euró, míg az Egyesült Királyságban található gyáregység 541 ezer eurós befektetéssel korszerűsített, hogy létrejöjjön a hét európai gyártósor. A lengyelországi üzem a hibrid sebességváltókat gyártja, beleértve az MG1 és MG2 elektromos motorokat, amelyek a hibrid váltó szerves részét képezik. Ezeket a váltókat és villanymotorokat az Egyesült Királyságban gyártott új, 1,8 literes benzinmotorral kombinálják, így létrehozva az 5. generációs hibrid hajtásláncot. Ennek az 5. generációs Toyota hibrid technológiának könnyebb, kompaktabb és nagyobb teljesítményű elektromotorjai vannak, ami növeli az elektromos hajtás arányát a hibrid rendszerben. A továbbfejlesztett motoroknak köszönhetően a jármű nagyobb teljesítményt és jobb vezethetőséget biztosít, ami alacsonyabb széndioxid-kibocsátást eredményez. Az új, 5. generációs hibrid hajtáslánc teljes egészében felváltja a 2018 és 2016 óta ugyanezekben az üzemekben gyártott, 4. generációs rendszereket. Az előző generáció bemutatása óta eltelt időben ráadásul a Toyota Motor Europe felgyorsította beruházásait a hibrid technológiába, így az elmúlt négy évben a villanyosított modellek aránya a Toyota teljes európai értékesítésében 30 százalékról 66 százalékra nőtt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?