Helyetted is spórol a Lexus fogyasztáscsökkentő rendszere!

A sofőr vezetési szokásaiból tanulva, tudatosan spórol a Lexus rendszere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hibrid rendszerekben rejlő potenciált még a mai napig sem sikerült teljes mértékben kiaknázni, éppen ezért a Lexus új megoldással próbálja kihozni belőlük a maximumot.

A Lexus hibrid hajtásláncai már jelenleg is rendkívül hatékonynak számítanak, azonban a márka az újabb modellekben még nagyobb takarékosságot szeretne elérni. A Predictive Efficiency Assistant, avagy az üzemanyag-fogyasztást előrelátó módon csökkentő rendszer a sofőr korábbi szokásaiból tanulva előre megjósolja az útvonalon, hol fog az autó gyorsulni vagy épp lassulni, és ennek megfelelően dinamikusan változtatja az energiavisszanyerésre vonatkozó beállításokat. A rendszer ugyan már a 2018-ban megjelent UX 250h modellben is megtalálható, de a nemrég bemutatott újgenerációs technológia a felhő alapú navigáció és a valós idejű forgalmi adatok alapján még hatékonyabban tudja kalibrálni a visszatöltést.
Hirdetés
Az új technika egyelőre csak az NX 350h modellben található meg, de a későbbiekben fokozatosan a többi modellbe is integrálják. A Lexus pedig úgy fogalmazott a rendszer kapcsán, hogy a későbbiekben már olyan útszakaszokon is a sofőr segítségére lehet, ahol korábban még sosem járt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?