Még erősebb lehet az Insignia OPC

Opel Insignia: 3,7 literes fogyasztás vagy 400 lóerő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Frissül az Insignia, az Opel népszerű középkategóriása, s ha minden igaz, az OPC csúcsváltozat akár 400 lóerős teljesítménnyel is jöhet.

Ahogy azt már korábbi cikkünkben részletesen megírtuk, a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatkozik a faceliftes Opel Insignia. A ráadásul Country Tourer kivitellel bővülő, méltán népszerű középkategóriás modellel kapcsolatos friss hír az, hogy OPC csúcsverziója az eddiginél is ütősebb motorral támadhat, márpedig a 325 lóerő sem volt épp kevésnek mondható. No de haladni kell a korral, a kor pedig nem csak zöldülést diktál akár 3,7 literes gázolajfogyasztással (ami a 120 és 140 lóerős 2.0 CDTI vonatkozó adata négy- és ötajtósan, míg a Sports Tourer kombié 3,9), hanem folyamatos teljesítményhajhászást is. Ennek megfelelően az OPC 2,8 literes turbós V6-osát 400 lóerősre húzhatják fel, plusz megerősítik a felfüggesztést, de a fékeket is amellett, hogy átprogramozzák az összkerékhajtást. Hivatalos infók híján 5,5 mp körüli 100-as sprintidőt és Unlimitedként 280 km/órás végsebességet vizionálunk.
Hirdetés
Természetesen kívül-belül is lesznek apró módosítások, az extralistán pedig megjelenik az IntelliLink multimédiás rendszer 8 colos érintőképernyővel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?