Lépnie kell a tűzoltóságnak az egyre több villanyautó tűz miatt

Speciális oltólándzsákat vásárol az MKIF a Katasztrófavédelem számára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kigyulladó elektromos autók egyre nagyobb gondot okoznak a hatóságoknak is, hiszen ilyenkor órákra megbénul a forgalom mire sikerül ezeket eloltani, ezért új eszközöket vásárolnak, amelyekkel az akkumulátor is hűthető.

A tűzeset egyetlen autónál sem szerencsés, hiszen a belsőégésű motorral szerelt járműveknél az üzemanyag miatt fennáll a robbanásveszély, ellenben a villanyautóknál még rosszabb a helyzet, hiszen ha az akkumulátor felhevül, azt csak nagyon hosszadalmas munka árán lehet lehűteni. Az MKIF a probléma megoldására 8 speciális eszközt, úgynevezett e-oltólándzsát vásárol. Ezek az eszközök képesek átütni az akkumulátort védő fémburkolatot, ezért az oltóanyagot közvetlenül a pakkba lehet juttatni, így a több órás folyamat 15-20 perces oltási munkálatokra redukálható. AZ MKIF a bejelentéssel együtt egy videót is közzétett, amelyben gyakorlatban is bemutatják a lándzsa működését. Az eszközöket pedig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak adják majd át a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel közösen, hiszen ők is beszereztek ilyen felszerelést.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?