2023-ban jön az elektromos Peugeot 308, az ID.3 francia riválisa

Még nem tudni, hogy pontosan milyen műszaki megoldásokkal és adatokkal jön az elektromos 308

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új 308-ast a stílusos orra szerintem az egyik, ha nem a legszebb új autóvá teszi jelenleg a kategóriájában. Éppen ezért jó tudni, hogy az elektromos változat tényleg tervben van - ha már GTI-t nem kapunk.

Korábbi cikkünkben még csak annyiról számolhattunk be, hogy GTI biztosan nem lesz, legfeljebb sportos felszereltségi csomag a már bemutatott 225 lóerős plug-in hibrid "polgári" verzió csúcsváltozathoz, illetve egy elektromos változat is érkezik majd, ám ez is inkább a cég hosszabb távú tervei közt szerepel. Most annyi új infóval szolgálhatunk, hogy az Automotive News értesülései szerint a tisztán elektromos változatra 2023-ig kell várnunk. Természetesen a Peugeot szóvivői semmilyen további kérdésre sem adtak választ a külföldi sajtónak, mondván: "túl korán" van még a további információk nyilvánosságra hozatalához.
Hirdetés
Ennek ellenére sok részlet nagyon valószínű, például a platform. Ahhoz, hogy az autó teljesen elektromos lehessen, a jelenlegi alapjai nem megfelelők, így a zöld változathoz valami nagyon hasonló méretű, de akkucsomag-barát építőkészlet kell majd. Zsebből gyorsan előrántható lenne ugyan a Citroën C4 platformja, de azt már a benzines 308-hoz sem találták elég jónak. Éppen ezért szinte biztosan az új 3008-cal bemutatkozó e-VMP lesz a befutó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?