300 lóerő felett a Renault Mégane

K-Tec Racing tuningcsomag a Renault Mégane RS-hez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tuningcsomagot készített az idén frissített Renault Mégane RS-hez az angol K-Tec Racing, a kompakt hot hatch ezzel belépett a 300 lóerősök klubjába.

A Renault modellek berhelésében specialistának számító angol K-Tec Racing úgy gondolta, hogy lehet még fokozni a Renault Mégane RS amúgy egyáltalán nem szerény, 265 lóerős teljesítményét, s ezért komplett tuningcsomag kidolgozásába kezdett. Az eredmény +40 lóerő és +80 Newtonméter, így a teljesítményfokozás telepítésével 305 lóerőt és 440 Newtonmétert mutathat fel az idén frissített, amúgy alapváltozatával is pályán és közúton egyaránt meggyőző csúcsverzió.
A 2,0 literes turbómotorhoz a K-Tec új vezérlőelektronikát gyártott, de a nagyobb teljesítményhez komolyabb légáteresztő képességű és állítólag még jobb tisztító hatású légszűrőt fejlesztett a dopping érdekében. Noha a csúcsteljesítmény kevéssel magasabb (5500 helyet 6000 1/perc) fordulaton jelentkezik, a csúcsnyomaték az eredeti 3000 helyett már 2750 1/perc fordulattól rendelkezésre áll.
Hirdetés
Noha mérések még nincsenek róla, a teljesítményfokozás minden bizonnyal a gyári menetdinamikai értékeket is javítja, a K-Tec csomagjával szerelt Mégane RS-ek tehát kevesebb mint 6,0 másodperc alatt érhetnek 100 km/órára, végsebességük pedig 255 km/óra felett lehet.
A csomag ára ráadásul nem is horribilis, 525 euró (~150 000 forint) telepítéssel, áfával, illetve utcai teszteléssel és finomhangolással. További 297 euróért, azaz bő 80 ezer forintért választható a programozható verzió, mely által a gyári beállítás USB-re menthető és onnan bármikor visszatölthető, ha valaki csak időszakosan használná a 8,2 liter/100 kilométeres vegyes fogyasztást vélhetően szintén feledtető sportosabb beállítást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?