414 km/h egy Bugattival, közúton? Íme a videó!

A német autópálya új sztárja egy Bugatti Chiron, mutatjuk a sebességrekordját!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2015-ben már elérték a négyszázat egy Veyronnal, most egy Chironnal próbálkoztak újra: íme egy olyan végsebesség-teszt, amilyet még biztosan nem láttál korábban.

Mivel épp egy autós portált olvasol, feltételezhetően láttál már néhány végsebesség-tesztet a német autópálya korlátozás nélküli szakaszain. Mégis szinte biztosra vehető, hogy ilyet még nem: Radim Passer cseh milliárdos egy Bugatti Chironnal próbálkozott, ráadásul éppen ott, ahol 2015-ben a Veyronjával átlépte a 400 kilométeres óránkénti sebességet.
Hirdetés
Mindez talán nem is hangzik olyan nagy számnak, pedig az. Már magában fontos "apróság", hogy amennyiben nem kimondottan a végsebesség elérésére szánt, csak pályán használható üzemmódot engedélyező kulccsal indítják el a Chiront, akkor 381 kilométeres óránkénti sebességnél leszabályoz az elektronika. Ez még mindig nem minden, ha bármilyen műszaki hibát észlel az autó, akkor hiába a kulcs, nem engedélyezi a végsebesség üzemmódot, éppen ezért először Franciaországba küldték a Bugattit egy átvizsgálásra, és csak utána vágtak neki a júliusi hajnalon a szinte üres Autobahn-szakasznak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?