6 millió forintért egy 120 km-es plug in hibrid. Vinnéd?

A konnektoros hibrid árából itthon csak a legolcsóbb benzines kisautók közül lehet választani

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 120 kilométeres elektromos hatótávval bíró BYD ráadásul nem is kicsi, közel 4,8 méter hosszú a Destroyer 05.

Rémisztően magas árakkal riogatják az autóvásárlókat Európában, noha a világ más tájain egészen baráti árcédulát is találni. Az Egyesült Államokban olcsóbban juthatunk egy Ford Mustanghoz, mint itthon egy Honda Jazzhez, de a BYD viszonylag friss autójának árára is érdemes vetni egy pillantást. A Destroyer (romboló) 05 név elég szokatlan, egy hibrid nem pusztítani, hanem megmenteni szeretne, ráadásul a külső sem fenyegető. A megjelenés nem rossz, a kínaiaknak egyre szebb autókat rajzolnak, az arányok is rendben vannak, ráadásul nem lopták a formát. A típust tavaly mutatták be, most egy Champion Edition nevű szériával rukkoltak elő. A benzines blokk egy hagyományos 1,5 literes négyhengeres (111 LE), ami E-CVT váltón keresztül hajtja a kerekeket. Az akkumulátor kapacitása 18,3 kWh, állítólag 120 kilométeres hatótávot biztosít, bár ezt a nagyon is optimista NEDC ciklus szerint számolták, a két hajtás együttesen 1200 kilométerre elég. A 197 lóerős villanymotor a benzinessel karöltve 7,3 másodperc alatt gyorsítja százra az autót, az ígért fogyasztás 4,6 liter.
Hirdetés
A Destroyer 05 méretei alapján a középkategóriába sorolható, a hosszúság 4,78 méter, a szélesség 183,7 centiméter. Ennek ellenére az indulóára mindössze hatmillió forint, itthon ebből az összegből csak egy alap Suzuki Swiftre futja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?