840 lovas Lamborghini Urust videóztak 320 felett az Autobahnon

Végsebesség-teszt az egyik legbrutálisabb SUV-val? A hollandok megcsinálták!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az AutoTopNL új videójában egy Lamborghini Urus végsebességére voltak kíváncsiak a holland kollégák. Érdemes megnézni a videót, mert ekkora "krumplit" ritkán lát az ember így menni: egyértelműen a márkához méltó teljesítményt kapnak az Urus vásárlók.

Elég rápillantani a Lamborghini Urus küllemére, hogy mindenki sejtse, ez nem egy hétköznapi SUV. Ha még az adattáblára is szánunk pár másodpercet, akkor az autókhoz valamennyit konyító tömeg is meggyőzhető, hogy nem csak dísznek vannak a sportos műanyagok. Ha pedig ezt a videót nézzük végig, akkor még a legnagyobb SUV-ellenzők is el fogják ismerni a Lamborghini "Super Sports Utility Vehicle"-ként hivatkozott szörnyetegét. Sajnos ez a modell nem szívó V10-es motort kapott, ezen kívül viszont mindenben megfelel annak, amit egy Lambótól várna az ember, csak épp egy megemelt formába öntötték tudásuk legjavát az olaszok.
Hirdetés
A csatorna, amely közzétette a szóban forgó videót, éppen az ilyen tartalomról híres, rendszeresen hajtanak meg érdekes autókat a sebességhatár nélküli Autobahn-szakaszokon. A friss anyagukban szereplő gép ráadásul némi utólagos módosításon is átesett, a tuning-szakembereknek sikerült további 190 lóerőt találniuk az Urus ikerturbós V8-asában, így 840 lóerővel szállhat harcba a légellenállással, ez ugyanis a legnagyobb ellenség 300 felett. Ez jól látszik az utolsó 10-15 km/h elérésének időtartamán, amit viszont már tényleg érdemesebb a videó segítségével megtapasztalni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?