Új színnel ünnepli III. Károlyt a Skoda

Kézzel készült vánkossal vagy zöld Skodával is ünnepelhetnek a brit autóvásárlók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autóipart is megihlette a koronázás, a britek mellett a csehek is úgy gondolták, hogy maradandó alkotással tisztelegnek az új uralkodópár előtt.

Május 6-án került II. Erzsébet legidősebb fiának fejére a korona, a jeles alkalom mellett sem a Bentley, sem a Skoda nem ment el szó nélkül. A királyi család által is előszeretettel használt brit luxusmárka limitált szériás párnákkal ünnepli a koronázást. A kényelmes utazást biztosító dísztárgy méretét és formáját az 1958-as S1 Continental Flying Spur párnáiról mintázták, így természetesen az angolokra jellemző múlt előtti tisztelgés itt is visszaköszön. A többféle színben elérhető párnát a koronázás jelképe díszíti, mely 30 ezer öltéssel kerül a helyére.
Hirdetés
A Bentley mellett a Skoda is emléket állít a koronázásnak. A csehek egy új színt tettek rendelhetővé, de nem minden modellhez és nem minden felszereltséghez társítható a zöld fényezés, amely nagyon hasonlít a klasszikus British racing green árnyalathoz. A Skodák közül csak az Octavia, Kodiaq és Superb modellek magasabb felszereltségű változatait fényezik ilyen színűre. A belső fekete vagy bézs lehet, az L&K (Laurin & Klement) szinten pedig konyak színben pompázik az utastér. III. Károly hercegként többször is látogatást tett Csehországban, ahol a cseh-brit alapból több műemléket is felújítottak, emellett az új uralkodó autózás iránt szenvedélye miatt is érezte úgy a Skoda, hogy emléket kell állítania a koronázásról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?