A mi Swiftünk hibridként debütál Tokióban!

Suzuki újdonságok a Tokiói Autószalonon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három teljesen eltérő, de koncepcióját tekintve nagyon hasonló modelljének premierjét tartja Tokióban a Suzuki.

Zöldben a Suzuki következő generációs kompakt modellje, a Regina - alacsony tömegének (730 kg) és aerodinamikus vonalainak köszönhetően 3,1 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométerre, kilométerenként alig 70 g CO2-t ereget környezetébe. Egyelőre nem tudjuk, hogy mindezt milyen hajtással érték el.

A fura külsejű, erőteljesen a Nissan Pivóra hasonlító, 2,5 méter hosszú narancssárga kapszula Q névre hallgat, futurisztikus utasterében ketten férnek el egymás mögött. Hátsó traktusa átalakítható, így akár két gyermek vagy csomagok is szuszakolhatók a sofőr mögé. Mivel nincs rajta kipufogó, feltételezhetően csak elektromos üzemben használható, ráadásul a Suzuki is úgy fogalmazott, hogy “mindennapi városi utakra alkalmas, körülbelül tíz kilométer sugarú körön belül.”
Hirdetés

Végül pedig következzen egy régi ismerős, a Swift, de ezúttal EV Hybrid néven. A plug-in, azaz konnektorból tölthető hibrid rendszerben a kis teljesítményű, 20-30 km-es utakra elegendő villanymotor munkáját belsőégésű motor segíti, az akkumulátorok lemerülése után ezzel haladhat tovább a villany-Swift.
A három tanulmányautón kívül még egy sor belpiaci modellt és motorkerékpárt is kiállítanak, ezek közül az elektromos hajtású e-Let’s robogók kínálata, valamint a Burgman üzemanyagcellás változata számíthat a legnagyobb érdeklődésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?