A stílusnak használtan is ára van? Volkswagen CC használtteszt

Volkswagen CC 2.0 CR TDI DSG 4Motion, 2014 - használtteszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még egyéves sincs, de nem új autó, 30 ezer kilométeres futással jelentősen újkori ára alatt elérhető a Volkswagen CC. Vajon így is feláras?


Eredetileg a Passat fölé pozicionálva érkezett az annál valamivel hosszabb, de utasterével nem tágasabb, ám stílusosabb Passat CC, amiből 2011-es frissítésével CC lett. A kezdetben csakis négyülésesként kapható kupélimuzin azóta ötüléses kivitelben is elérhető. Ezúttal egy ilyet, a jelenlegi kínálat csúcsával, ráadásul már nem is kapható kivitelben próbáltunk. Kezdjük az ellentmondás feloldásával: a CC jelenlegi csúcsmotorja a 184 lóerős 2.0 CR TDI, opciósan 6 sebességes, tesztautónkban is dolgozó DSG, azaz duplakuplungos automataváltóval, a tesztpéldányban pedig nem csak utóbbi, hanem a már nem rendelhető 4Motion összkerékhajtás is szerepelt. Aki tehát épp ilyen példányt szeretne, az egyedi ajánlatként, utolsó lehetőségként tekinthet erre, a Das WeltAutónál található újszerű autóra.
Hirdetés

Mit tud a CC, miért CC? A modellnév a comfort coupe szavak rövidítése, nem csak kényelmes, stílusos utazóautót is jelöl. Hosszával túlnőtt ugyan az alapjait adó Passat B6-on, ám tengelytávban ugyanazt adja. Utasterének helykínálatával pedig fejtér szempontjából annyit sem. Keret nélküli ajtajain keresztül megközelíthető karosszériája persze így is épp elég tágas. A (természetesen feláras) világos bézs Nappa bőr kárpitozással pedig ma is prémiumhangulatot adó, formáival is nívós az utastér, a CC semmiképp sem egy Passat, nem véletlenül különítették el a két sorozatot a modellfrissítéskor. Most persze nehéz helyzetben van a CC, a Passat már megújult, s a B8-as teljesen megalapozottan az Év Autója is lett, a kategória megkérdőjelezhetetlen etalonja. A CC pedig alapjaiban a 2008-ban, a B6 alapjain kihozott, 2011-ben a B7 eszközkészletével frissített modell.
És el kell ismerni, hiába nagyon ígéretes, már-már prémiummodell, fejlettségben a B8 bizony lepipálja. A két autó persze más-más vevőkörnek szól, s az is igaz, hogy ez a CC is nagyon jó autó, csak éppen a Passat B8 túl magasra tette érkezése óta a lécet. Megjelenésével persze még most is kecsesebb a CC, a négyajtós kupé formája kortalanabb, mint egy hagyományos négyajtósé. Kulcs nélküli nyitás-, indítás itt ugyan még nem szerepelhet, de a csomagtér fedelét azért legalább a távirányítóról felpattinthatjuk, s az indítózáshoz is az okoskulcsot kell a műszerfalba tolni. Ha valamivel, akkor a 2,0 literes CR TDI zajszigetelésével marad el leginkább szembetűnően a Passat B8-tól a CC. Abszolút értékben persze nem vészesen, de azért hidegen és gyorsításkor is jól hallható a dízel hangja. Lámpánál állva ez nem sokszor lesz bosszantó: a DSG váltóval is járt az egészen jó stop-start rendszer. És bár a CC nem vadonatúj autó, igazából technikai, elektronikai arzenáljáért szerethetjük, illetve azért, ahogyan kényeztet azokkal.
A CC-hez például alapáron járt a kormányzásba és a váltóhangolásba is beleszóló, háromféle (comfort, normal, sport) programot kínáló adaptív lengéscsillapítás, amivel még a tesztautó 235/40 R18-as abroncsai sem tűnnek vesekő-aprítónak. Alap volt az automatikus lámpakapcsolás és a Bi-Xenon fényszóró is, a látványos LED-menetfények bezzeg már csak extraként jártak, de itt megvannak. Alapból elektromos, Auto-Hold funkciós a rögzítőfék, ami a feláras, araszolófunkciós távolságtartós tempomattal már-már önjáróvá teszi a CC-t. Parkolni is magától képes, legalábbis a kormánytekerést megoldja maga, de van tolatókamera is - mind-mind alapból. A tesztautó mondjuk extrákat is bőven kapott, az említetteken túl egyebek mellett billenthető panorámatetőt, Bluetooth-kihangosítót, 6 légzsákja mellé hátsó oldalsó lufikat, 300 wattos, 10 hangszórós hifit, navigációt, 3 küllős multikormányt és még 230 V-os fedélzeti konnektort is.
A gazdagon felszerelt, közel egyéves és mintegy 30 ezer kilométert futott autó természetesen újszerű, DSG-váltója finoman, gyorsan kapcsol, higgadt menetben igen alacsony 1500 1/perc alatti fordulaton dolgoztatja a motort, ami már onnan is szépen húz. Az autópályás 130 km/óránál (hatodik fokozatban) 2500 1/perc körüli a fordulatszám, csendes a futás. Gyorsításkor sem bántó, csak hallható, hallhatóbb, mint a Passat B8 esetén a motorhang. Ez is a forma által adott stílus ára, a CC - most még - nem olyan tökéletes, mint a legújabb Passat, de így is jó autó. És a vételár sem szerény, még jelentős avultatással sem az. Bár az újonnan 14 343 760 forintos CC némi használat után már közel 3 millió forinttal olcsóbban megkapható a Das WeltAuto kínálatából, ám így is több mint 11 millió forintba kerül. Szerelemautó, bele kell szeretni, és persze bele is lehet. Akinek ilyenre van szüksége és módja, az örülhet, ha elcsípi ezt a példányt, amihez még több mint 3 év garancia is jár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 18:20
  Permalink

  Gondolom te a népjóléti minisztérium segély osztályán nyomod és mindent ingyen adtok. A kenyeret meg alanyi jogon kapod a kisboltban. Ugye?
  Meglep, hogy ez a műfaj idősebb talán, mint te és veled ellentétben remekül működik? Te, a tudatos vásárló és rendszeres olvasó. Jó, hogy vannak köztünk ilyen rendkívül okos emberek, tény, hogy ezen a honlapon is egyre több ilyet olvasok. Oszt devizahteled volt-e, nagyokos?

 • 2017.10.28. at 18:20
  Permalink

  Nekem mint rendszeres olvasónak személy szerint elég mulatságosak ezek a bújtatott “vedd meg” reklámok. Nem rossz ez az autós portál, de ezeket hanyagolni kéne már! Aki autót akar venni megtalálja egyéb csatornákon keresztül is, ez nem vág egy autós portál profiljába.

 • 2017.10.28. at 18:20
  Permalink

  Én meg azt nem értettem sose, hogy mi a poén abban hogy vki eladja az újonnan vett autóját 1-2 évesen? Főleg hogy a 3 milliós különbség ebben az esetben simán lehet 4 is, mert ugye a kereskedőnek is kell hogy legyen rajta haszon mikor bevesz egy autót.

 • 2017.10.28. at 18:20
  Permalink

  Tényleg nem kötekedni szeretnék de egy egyedileg rendelt Vw-gől is le lehet alkudni 10% -ot főleg a 14 milliós kategóriából . Na már most ez fix kötött felszereltség ha szerencsés a vásárló és áll egy hasonló a szalonban nem elképzelhető , hogy 12-15% ot is le tud alkudni … akkor számoljuk már ki hogy megéri e az a – pár százezer forint különbség 30.000 km et … NEKEM NEM ÉRNÉ MEG !!! Egyébként csak gratulálni tudok a remek bőr összeállításhoz hogy 14 millió árba nem fért még bele + 200.000 ft a teljes bőrért amihez lehet rendelni ülés szellőztetést valamint az alap Xenon lámpával szerelték és nem a fejlettebb adaptív rendszerrel … Ebben az autóban van is meg nincs is extra … és max 9 milliót adnék érte ha ” lenne benne ülés szellőztetés ” és újra Vw vennék . Ez az autó csak annak van jól extrázva akinek még nem volt hasonló felszereltségű autója . KÖSZÖNJÜK ” Eese ” A FIZETETT WELTAUTÓ HIRDETÉST most rohanok megvenni .

Vélemény, hozzászólás?