Amerikát már kóstolgatja az új Honda Civic

Amerikában már a rallycrossban debütál a 2017-es Civic

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Manuális váltós és 1,5 literes turbós benzinessel is megkapja az USA az új Honda Civicet; bemutatkozott a 600 lóerős rallycross változat is.


Ha az első hivatalos képek után úgy is gondolhattuk, hogy kicsit sűrű ez a dizájn, a védjegyrajzoknál már megnyugodhattunk, hogy ez egy újabb dögös Civic generáció lesz. Szám szerint már a tizedik, és úgy tűnik, összeszedték magukat a japán mérnökök a jubileumi szériára. Újra a fiatalok kedvenc tuningalapja lehet nagyobb mérete ellenére is. Most újabb információkkal lettünk gazdagabbak a New York-i Autoszalon átal.A Honda amerikai divíziójának vezetője, Jeff Conrad bejelentette, hogy a Honda fokozatmentes CVT váltója mellé 6 sebességes manuálissal is kapható lesz a 2017-es Civic 1,5 literes turbós erőforrása. Tehát a jelenlegi, Amerikában már kapható 2,0 literes szívó mellé a kisebb motorokhoz is sanszos a manuális váltó. Az igazgató azt is elárulta, hogy a sorozatgyártásra szánt verziót idén ősszel mutatják be, és 2018-ban érkezhet a hot-hatch Type-R verzió is. Míg a kupé és szedán változat Észak-Amerikában, addig a hatchback Nagy-Britanniában fog készülni.
Hirdetés

Közben máris bemutatkozott az új Civic rallycross változata is, ami az amerikai Red Bull Global Rallycross bajnokságban szeretné reklámozni a Honda új kompaktját. A svéd Olsbergs MSE csapat, érthetően az Amerikában már jó ideje kapható szedán változatot dolgozta át a Honda Performance Development (HPD) közreműködésével. Természetesen ebből is vadállat készült, lévén, hogy 600 lóerős lett, és állítólag 1,9 másodperc alatt letudja a 0-100-at. Arról még nincs infó, hogy milyen erőforrás dobog benne, de valószínűleg köze lehet az Olsbergs MSE Ford Fiestáéhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?