Biztonságosabb a Suzuki, mint a Mercedes – állítja az Euro NCAP

Négyszer öt csillagot osztott ki az Euro NCAP

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Euro NCAP legfrissebb töréstesztjén a Suzuki SX4 S-Cross biztonságosabbnak bizonyult, mint a szintén most tört Jeep Cherokee, Mercedes-Benz CLA, illetve Peugeot 2008.

Ha olcsónak abszolút értékben, illetve konkurenseihez képest sem nevezhető ugyan a Suzuki SX4 S-Cross, legalább biztonságos - derül ki az Euro NCAP legfrissebb töréstesztjének eredményeiből. A legújabb esztergomi autó ezúttal (is) a ma már elvárható 5 csillagos eredményt hozta, ráadásul biztonságosabb is, mint a vele együtt publikált törésteszt-eredményű modellek.
Hirdetés

A legfrissebb Euro NCAP eredmények
ModellEuro NCAP 2013 eredményFelnőttvédelemGyerekvédelemGyalogosvédelemBalesetelkerülő rendszerek
Jeep Cherokee5 csillag92%79%67%74%
Mercedes-Benz CLA5 csillag91%75%74%81%
Peugeot 20085 csillag88%72%77%70%
Suzuki SX45 csillag92%80%72%81%

Ha valamiben, egyedül a gyalogoselütési veszélyeztetésben kellene javulnia az SX4 S-Crossnak, utóbbi versenyszámban pont azt hozta, mint a gyengébb utasvédelmű, konkurensének is mondható Peugeot 2008. Százalékos eredmény szerint felnőtt utasait épp úgy védi, mint a Jeep Cherokee, ám a bábukon mért erők a Suzukinál voltak szerényebbek. A Mercedes-Benz CLA egyedül az elütött gyalogosokra kevésbé veszélyes, ám amúgy, ha furcsának tűnik is, de a teszt szerint biztonságosabb az esztergomi Suzuki, mint a kecskeméti Mercedes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?