Csökkenti európai kínálatát a Lexus

Három, Európában nem túl sikeres Lexus modell tűnik el a kínálatból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A japán luxusmárka az olcsóbb modelljeit törli a palettáról, a hazai szalonok is szellősebbek lesznek.

A kétezres években a hibrid hajtás szaporodott gomba mód a Lexusokban, most viszont a városi szabadidőautók száma nőtt meg jelentősen (NX, RX L, UX), ezek nem meglepő módon továbbra is az európai kínálat részei maradnak. Távozik viszont a belépő szintet képviselő CT200h, ami nem csoda, hiszen már kilenc éve színesíti a kínálatot.

A kompakt modell a rég kifutott Toyota Prius harmadik generációjára épül, így nem lenne meglepő, ha nem csak az európai, hanem a globális kínálatból is eltűnne.

Az ötajtós Lexus visszafogott sikert ért el, a gyártás kezdete óta 340 ezer példány talált gazdára, a gyártó újabb generációt nem tervez a kompakt modellből. Kicsit könnyebb dolga lesz a hármas BMW-nek, a Lexus az IS forgalmazásának leállításával kiszáll a D-szegmens csatájából. A japán négyajtós sok vevőt azért nem rabolt el a konkurenciától, tavaly 3200 darab IS fogyott Európában, míg 3-as BMW-ből kb. 120 ezer talált új gazdára. A hátsókerékhajtású IS harmadik generációja 2013 óta van a piacon, a 2021-es modellévre pedig látványos modellfrissítéssel készül a Lexus. A frissített modell egészen különleges lesz a hazai utakon, mivel itthon már csak készletről lehet IS-t venni, utána leáll a négyajtós forgalmazása.
Hirdetés
Hasonló sor vár az IS kupéváltozatának is nevezhető dögös RC-re. A Radical Coupe monogramú Lexus polgári változatai eltűnnek (itthon már nem is elérhető), de egyes források szerint a tényleg radikális és borsos árú, nem mellesleg az Autónavigátor szerkesztőségének kedélyét is borzoló csúcsváltozat továbbra is elérhető lesz. Az ötliteres V8-assal és 464 lóerővel felvértezett sportváltozat lehet az új RC-re vágyók egyetlen lehetősége, ehhez viszont legalább 32 millió forintnak kell lennie a bankszámlán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?